EUROSCOLA 2011

                 

     Parlamenul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene.

     Scopul programului este să reunească elevi de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum funcţionează Parlamentul European, dar şi de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE.

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment, se adună sute de elevi din toată Uniunea Europeană pentru a împărtăşi experienţe, gânduri, opinii despre Europa şi pentru a concura pe mai multe teme privind construcţia şi viitorul Europei. Colegiul Tehnic ‚’’Gh.Asachi’’ va fi prezent la Ziua Euroscola  pe data de 19 mai 2011.

Participanţii la Strasbourg sunt împărţiţi în grupuri multilingvistice, interacţionând şi dezbătând cu coechipierii lor şi cu cei din celelalte grupuri într-o altă limbă decât limba lor maternă, ceea ce reprezintă o bună ocazie de a considera limbile străine nu o barieră, ci mai degrabă o modalitate de înţelegere a problemelor, opiniilor şi aşteptărilor tinerilor din celelalte state europene. În cursul zilei Euroscola, elevii vor avea ocazia de a vizita plenul Parlamentului şi de a simula activitatea deputaţilor europeni. La sfârşitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Preşedintele Parlamentului European. Parlamentul European pune la dispoziţie o subvenţie pentru acoperirea costurilor călătoriei la Strasbourg.

19 mai 2011- Colegiul Tehnic ‘’Gh. Asachi’’
la Parlamentul European de la Strasbourg

 
In fata Parlamentului European              


Cei 24 de elevi si 2 profesori participanti la ‘’Ziua Euroscola’’


In drum spre intrarea principala ‘’Louise Weiss’’


In interiorul Parlamentului, intrarea principala


Constituirea grupurilor de lucru pe teme precum: Voluntariatul, Viitorul Europei, Mediu si energii regenerabile,Rolul valorilor europene in lume,Libertatea de informare si cultura civica


Prezentarea scolii  noastre in fata participantilor din peste 20 de tari ale U.E.


Finala EUROGAME: in echipa Verzilor : Teodorescu Luminita


Sfarsitul unei zile de neuitat

Euroscola3.jpg

Euroscola4.jpg
Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului  |   ISJ Iasi  |   Didactic.ro  |   e-scoala.ro
Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Iasi